Till imorgon

Salamo Alejkom tjejer.

Jag tänkte skriva ner det ni ska kunna till imorgon och ni har fått väldigt lång tid att träna på det, så jag har höga förväntningar. Vi kommer därefter att börja med något nytt och som är väldigt kul och intressant ;)
Profeten Muhammad (saws) namn:
Muhammad bin Abdullah bin Abdel-muttalib bin Hashim wa Hashim min al-quraish wa quraish min Al-Arab wa arab min durriat Ismail wa Ismail ben Ibrahim alayhi alsalam.
Ni ska skriva ner minst 5 saker om det jag pratar om (Islamisk historia/profeterna) ni får ta hjälp av mamma och pappa.
1. De första muslimerna var Adam den förste mannen och Eva den förste kvinnan.
2. De första som byggde Ka3ba vad änglarna.
3. Adam var den första profeten.
4. Hela vår jord som vi lever i är egentligen islamisk.
5. Alla vet först och främst att islam är den rätta religonen och att Allah suhanahu wa tala accepterar ingen annan religon förutom islam.
6. Profeterna gjorde da3wa, spred islam och försökte vägleda människor.
7 vår sista profet är Muhammad (saws)
8.  Ibrahims furar hette Sara och Hagar.
9. Det finns flest muslimer i Jerusalem.
10. Muhammad (saws) föddes i Mecka och dog i Medina.
Jag skrev ner tio saker, lite kortfattat. Ju mer ni skriver desto bättre blir det, då ser jag hur mycket ni lärt er :)
Ha en bra dag och vi ses imorgon Lördag den 31a klockan 15.00 InshaAllah!

Fredagsbön

Salamo Alejkom.

Hoppas alla mår bra under en härlig fredag. Idag är det fredagsbön det är en underbar känsla att vakna på morgonen av koran. En påminnelse till alla er är att försöka minska så mycket musik under fredag och lyssna på mycket koran speciellt Surah Al-Kahf. Själv brukar jag somna till Surah Al-Kahf för den är så lång. Fredagsbön är en liten liten eid för oss muslimer dvs att vi alla tar en dusch på morgonen, klär oss fint och sedan går vi till Moskén för att be fredagbönen tillsammans med våra bröder och systrar. Fredagsbönen är obligatorisk för män men det är valfritt för kvinnorna. Ifall ni har frågor angånde fredagsbönen kan ni ställa här i bloggen eller ta upp det i lektionerna, det är större chans att ni får svar på era frågor i bloggen för då kan jag alltid fråga pappa.
Önskar er alla Jummah Mubaraka :)
// Sara

Skriv vad ni vill göra

Salamo Alejkom tjejer/bloggläsare.
Just nu sitter jag och funderar över jullovet, jag tänkte göra något roligt för tjejerna. Vad har ni för idéer? Skulle en övernattning i Moskén vara något för er? Eller vill ni har extra lektioner? Skriv vad ni vill göra så försöker jag ordna det så gott jag kan InshaAllah! :)
Bilder
Jag, Dunnya och siham vid datorn.
Glada Dunnya.
 
 
//Sara

Vår lokal

Tänkte ladda upp några bilder på vår fina lokal där vi brukar ha våra lektioner och aktiviteter. Det är en jätte fin plats mashalla. Det är nymålat. Vi har fått nya möbler och fina mattor. Vi gjorde det fint själva och kommer fortsätta med det eftersom vi inte är färdiga än. Alla som vill delta i  lektionerna är varmt välkomna. Både muslimer och icke muslimer. Under lektioner berättar Sara lite om  islamiska historier och profeter, hon får hjälp av hennes far. Vi läser även Hadither. Just nu håller vi också på med Mohammed ( saws ) namn. Vi har lektioner på lördagar klockan 15.00 och söndagar kl 12.00 nere i moskén. Här är bilderna ...

Vi har ingen tydlig bild på rummet där vi burkar ha våra lektioner men det kommer nog snart, InshaAllah!

// Alaa

,


Komentarer . . .

Salamo Alejkom.
Vi vill bara påpeka en liten sak. Alla får komentera precis vad de vill, att komma med ideér, att säga vad ni tycker och att ge nasiha osv. Vi uppskattar verkligen att ni rättar till oss ifall vi gjort något fel eller skrivit något felaktigt. Enligt islam ska man ge nasiha till sina syskon och visa vad som är rätt och vad som är fel. Vi blir inte sura eller ledsen tvärtom vi är jätte tacksama över det och försöker så gott vi kan att rätta till felet, InshaAllah! :)
Angående dagen:
Vi kommer samla in oss först för att prata om lite saker och diskutera konferensen, sen så får alla spela, fika och njuta av stämningen tillsammans!
Hoppas det kommer så många som möjligt idag, vi kommer att ha mycket roligt att göra tillsammans. Klockan 16.00 nere i vår lokal i Moskén. Glöm inte att ta med er vännerna alla är varmt välkomna.
Ha en bra dag gott folk :)
// Alaa & Sara

Mer mer och mer bilder

Salamo Alejkom.
 
Jag vill bara säga till tjejerna som var med på konferensen, att ni var hur duktiga som helst själv blev jag riktig förvånad över hur bra ni skötte er och hållde ihop. Jag behövde inte springa runt och leta eller skrika åt någon, Alhamdullilah! Jag hoppas att ni blev nöjda med denna resa och nu är det bara att fortsätta med lektionerna InshaAllah.
 
Kom ihåg
På Onsdag(imorgon) ses vi alla klockan fyra nere i vår lokal alla tar med sig fika och vännerna.
Och jag är sjukt glad för att ni kommer och visar att ni vill lära er :)
 
En trött Khadra i  tåget.
 
Jag och Shirin innan föreläsningen.
Och här är ännu en bild på mig.
Aisha min kusin.
 
Hanii och Khadra.
 
Jag igen.
Najma från örebro!
Shahad alltid lika glad mashAllah.
Khadra och Ikraam.
Marjam söööötaste
Stiliga Najma :)
Asma och Khadra.
 
Asma i tåget :)
 

Jag och Hanii
 
 
Må gud bevara er!
 
 
//Sara

Bilder från konferensen

Här kommer mer bilder från konferensen.

Sheikh Ahmed Al-qubbaisiJag, Asma och Shahad


 

//Alaa


Hemma igen

Nu har vi varit på sthlm konferensen, det var jätte kul, tjejerna fick träffa, lära känna nya människor och de fick även mycket kunskap. Det var mycket stress men det ordnade sig till slut alhamdullilah.
Här kommer bilder från resan . .  Jag lägger upp videoklipp och ännu mer bilder senare InshaAllah :)
 
Alaa, Ikraam och Khadra var väldigt upptagna med sina mobiltelefoner.
 
Här är alla samlade :)
I tåget.
Hungriga tjejer.
Här är Shejkh Ahmed Al-Kobaisi.
Dom här lamporna va sjukt grymma!
Jag och kusin!
//Sara

Alhamdulilah, vi är framme


Till Stockholm


Jag kan ju .....

Jag kan ju arabiska och förstår alla arabiska dialekter, men när det handlar om föreläsningar så har jag det lite svårt att koncentrera mig, jag har svårt att hänga med och svårt att förstå det föreläsaren säger när han talar arabiska. Därför föredrar jag helst föreläsningar på svenska. Och jag rekomenderar Anas Khalifa han är riktigt grym! ;)
//Sara

Nu finns det . . .

Nu finns det möjlghet att följa Shejkh Abo Raad via youtube. Det finns många olika videoklipp, så det är bara att kilcka på länken nere ;)

Har ni tänkt på att

Jag kom på en sak.. Ibland när man har bråttom och ska dricka vatten glömmer man att säga "Bismillah" och då smakar vattnet konstigt, det är inte lika gott. Vet inte om någon har tänkt på det. Men det har jag lagt märke till många gånger, och då blir jag riktigt förbannad över mig själv för jag inte sagt Bismillah från första början. Haha sånt händer ju!
By the way man ska dricka vatten sittande men det är jätte många som står under tiden de dricker vatten. Själv så gör jag det alltid men man ska försöka att inte göra det ;) Haha egentligen kan det vara lite konstigt att sitta o dricka det är ju inte särskillt kul att slå sig ner var som helst för att dricka vatten, jag har en kompis som brukar bara sitta på golvet under tiden hon dricker vatten sen ställer hon sig upp igen, SMART!
Här kommer lite bilder
I Moskén forver alone, nejdå det var jag som var för tidig!
image description
image description
Det var koran avslutning så småpojkarna läste koran, underbart!

//Sara


OBS . .

Inga lektioner under lördag den 24e och söndag den 25e. Vi ses på Onsdag/pysseldagen!
ONSDAG:
Vi träffas nere i lokalen 16.00 fikar, spelar spel, pratar, pysslar och har kul tillsammans alla är välkomna ta med nära och kära. Bara för tjejer.

Tjejerna som åker till konferensen kom ihåg att vara i tid klockan 07.00!

Ha en bra dag!

Vår blogg . . .

Välkommen till vår blogg! I denna blogg kommer vi att blogga om aktiviteter, och skriva om lektionerna vi brukar ha vi kommer även att lägga upp massa bilder. Det kommer att handla mycket om oss och vår tjejgrupp i Gävle moskén. I år fick vi en fin llokal nere i moskén bara för tjejer där har vi gjort fint och ordnat tider så alla kan komma och umgås. Vi lär oss mycket samtidigt som vi har kul tillsammans, vilket är jättebra! Vi tycker att systrarna i Gävle är väldigt splittrade och då bestämde vi oss att ordna lektioner och aktiviteter för att samla alla systrar. Vi började i början av december och nu har vi ca 15 tjejer som kommer till vår lokal. Vi har hunnit lära oss mycket om Islams historia, profeterna, haft olika övningar och diskussioner. Vi kommer att lägga upp ännu mer om det vi lärt oss InshaAllah, snart ska vi till sthlm konferensen också. Att hinna göra så mycket på en månad är helt underbart.


//Sara

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu