Söndags föreläsning

Salamo Alejkom.

Igår (söndag) så var vi på Abu Talhas föreläsning i mosken. Det var inte så många som kom och det är synd för att det var verkligen jätte intressant föreläsning om graven. Längtar redan till nästa då han ska berätta om domedagens tecken, InshAllah!
Han berättade vad man kan straffas för i graven och det var bland annat att stjäla, ljuga , zinah och att gå på toa utan att tvätta sig efteråt. Vi fick lära oss att om man dör utan att betala sina skulder så kommer man att få betala dessa skulder i domedagen, med sina goda handlingar. Man kan räddas från gravens staff genom att göra goda handlingar.. När man gör goda handlingar så kommer dom samlas runt omkring dig i graven för att skydda dig från straffen. Man kan be Allah Subhanahu wa talaa att skydda oss från gravens straff, gör du3a.
// Sara & Alaa

Helgen

Salamo Alejkom.

Glöm inte att komma helgerna. Lördagar 15.00 och Söndagar 12.00 :)

TIPS

Salamo Alejkom.

Hoppas det är bra med er. Jag ska tipsa er om nashed som är jättebra! Lyssna gärna på dem o säg vad ni själv tycker, eller om ni har bra nashed så skicka gärna :)Hoppas ni gillar de :) har massa andra men kan ladda upp nån annan gång InshAllah!

// Sara & Alaa

Allah är min Gud


Jag valde Allah
Den raka vägen, Han leder mig.
Vem hjälper mig när jag är i fara?
Vem hjälper mug när jag är sjuk?
Det gör bara Allah.
Han är mer barmhärtig än en mor.
Därför vänder jag mig bara till Allah.
Nu vet du, varför jag vaöt Allah!

Ta vara på din tid, för den kommer aldrig mer tillbaka . . .

Salamo Alejkom,

Hoppas alla har haft en bra Tisdag. Tiden går så fort man hänger nästan inte med. Det känns som om det var sommar igår. Men även om tiden går fort så betyder det inte att vi inte kan göra något eller att vi kan slösa vår tid på massa onödiga saker. Tvärtom när tiden går fort så är det just då man skall börja ta vara på den innan den tar slut. Det är viktigt att man gör en lista och skriver upp vad man ska göra under ett helt dyng, så man inte sitter och framför tvn 4 timmar om dagen.. Att dela upp sin tid är jätte smart och då slipper man klaga på tråkhet, du har alltid något att göra. Du kan alltid sätta dig ner och läsa koran, du kan alltid sätta dig ner och läsa hadither, du kan alltid sätta dig ner och be en bön, skänka en tanke till våra bröder och systrar som går igenom sjuka saker. Jag vet exakt vad jag ska göra under mina dagar och jag vet exakt vad jag har för mål i livet. Alla ska ha ett mål i livet, alla ska veta varför de finns i denna jord. Vad har ni för mål? Och vad gör ni av eran tid innan den springer iväg?
Du som somnar till musik under nätterna, försök att byta ut musiken till koran, det är en underbar känsla. Låt inte shaytan vinna över dig låt han inte kunna bestämma över dig, DU ska kunna lämna haram. För kan du inte göra det så betyder det att shaytan är starkare än dig. Det är du som ska vara stark så försök visa att du kan vinna över han.// Sara & Alaa

Hadith


Abu 'Abdullah Jabir, 'Abdullah al-Ansaris son, berättade:
En man frågade profeten Muhammed: Tror du att jag kommer till Paradiset om jag utför den obligatoriska bönen, fastar under Ramadan, betraktar det tillåtna som tillåtet och det förbjudna som förbjudet, och inte gör mer än så? Profeten svarade ja.
(Muslim)
// Alaa & Sara

nashed

Lyssna på den, den är lugn men ändå jätte bra MashAllah!
// Sara & Alaa

En nashid

Otroligt hur fint han gör nashed :) Mashallah !


// Sara & Alaa

Behind every succeful person lies a pack of haters. . .

Salamo Alejkom bröder och systrar. Just nu ska jag skriva ner en lång lång text och det är mycket som jag tänkt på , dags att få ut det och rensa hjärtat.

Vi lever i en värld varken bra eller dålig.. jag vet inte riktigt vad jag ska kalla denna värld för. Helvete är fel för så illa är det inte, paradis är inte heller rätt ord för det är inte så underbart.. En obeskrivlig värld som inte har sitt namn, vissa älskar andra hatar , vissa kämpar andra ger upp, vissa dör andra lever osv.  När jag var yngre tyckte jag att människor är lika men har med tiden insett att vi är väldigt olika..
Det finns människor som inte vet vem du är riktigt . . .
Det är svårt att va sig själv för de flesta människor är ute efter perfekta personer, vilket gör att många måste ljuga för att va perfekta för andra, de måste ändra på sig o spela så mycket som det bara går för att folk ska tycka dem är perfekta. Men vet ni vad? Ingen kommer någonsin vara perfekt för någon annan, folk kommer aldrig se dig perfekt det är omöjligt. Dåliga människor i den här världen kommer aldrig lämna dig ifred, dem är som klister på dig, så länge du är en bra person så ska de gräva och leta för att hitta fel hos dig. De vänder sig alltid till de personer som inte har synliga fel, däremot bryr sig de inte om den personen som har synliga fel, varför? Jo för folket ser den personens fel så det är ingen idé att gräva efter dens fel. Det kan bero på avundsjuka också. Men oftast vill dåligt folk bara hitta fel hos andra för att ha något att snacka om, istället för att lägga ner tiden på bra saker. De har ingen aning om något, ser de en tjej utan slöja så kan de börja snacka om henne utan att ha någon aning om att den söta tjejen gråter på nätterna, att den söta tjejen ber till gud med tårar för att vägleda henne för att ge henne styrka för att hon en dag vill bli en praktiserande muslim och bära slöjan på rätt sätt. Hon kanske inte har slöjan men ändå så ber hon varje bön i sin tid, läser koran en gång om dagen medan en anna med slöja inte har nån aning om bönetider och har inte öppnat koranen på år o dar. På tal om slöjan så är det synd också att många slänger av sig slöjan när det finns hundratals andra som önskar att de var så modiga för att kunna bära den.  Tänk så många dåliga människor som lider av den här sjukdomen de har det så svårt att de knappt kan styra sin mun hålla sig från fula saker och baktal.. Men som person så ska du vara stark du klarar allt så länge du har viljan inom dig. Bry dig inte om vad folk tycker och tänker om dig, för det handlar inte om deras tankar och åsiker du ska förändra dig på ditt eget sätt efter dina egna krav inte efter andras. Men så länge du struntar i vad dåligt folk tycker och tänker så kommer du komma långt, de vill bara förstöra för dig och trycka ner dig. Men du ska hålla huvudet högt.
Tänk inte på människorna som är sämre än dig utan tänk på de som är bättre än dig , på det sättet kan du bli bättre person du kan utveckla dig på ett bättre sätt. Alla människor är som ett tåg, kollar du bakåt på de som är sämre än dig så kommer du bara bli sämre och sämre, därremot om kollar alltid framåt där du ser de personer som kommit långt så blir du bättre och bätte,  Tänk dig en dag så kommer du att vara den bästa och du kommer stå långt fram o styra det här långa tåget. Var inte den som folk hatar och stör sig på , var den som är omtyckt och som håller sina gränser.
Må Allah vägleda  alla muslimer och icke muslimer :)
// Sara

Hadith

Anas berättade att profeten Muhammad sade: Gud allsmäktig har sagt:
"Adams son, så länge du anropar mig  och frågar efter mig ska jag förlåta dig för det du gjort utan att det besvärar mig".
"Adams son, om så dina synder nådde ända upp till molnen på himlen och du bad mig om förlåtelse så skulle jag förlåta dig."
"Adams son, om du kom till mig med synder nästan lika stora som hela jorden, och ställde dig framför mig och vittnade om att jag inte har någon like så skulle jag ge dig lika stor förlåtelse.


Bröder och systrar, låt oss börja förändra och utveckla oss låt oss sprida glädje och vägledning.. Varför ska alla skylla på varandras synder "den har gjort så o den har gjort de" nej, vi ska ta det lugnt vi ska ge råd till varandra. Försök så gott ni kan sprida denna fina religon, Gud kommer att belöna er för detta. Börja be om förlåtelse, bry er inte om vad andra säger och tycker för det är inte värt. Varför göra haram i detta liv istället för att göra bra o sen få paradiset. Tro oss, det här livet är inte värt att synda de är bara fel.... Må gud vägeda allesammans.
// Sara & Alaa


Hadith

Salamo Alejkom.

Hoppas alla mår bra idag, och har haft en underbar söndag. Tänkte lägga upp hadither lite oftare för det känns som vi bloggar för lite..  Dagen hadith:
'Umar beröttade: Guds budbärare lade handen på min axel och sade: Var i denna värld som om du vore en främling eller på genomresa.
'Umars son brukade säga:
Förvänta dig inte på kvällen att leva till morgonen och förvänta dig inte på morgonen att leva till kvällen. Ta från din hälsa till din sjukdom och ta från ditt liv till din död. (Bukhari).
Passa på medan du är frisk att utföra dina plikter och passa på så länge du lever att samla goda gärningar till det efterkommande.
// Sara & Alaa

Allah är vår gud.

Hur vet man att det är shirk när man älskar sin mamma mer än Allah?

Det är när man börjar göra allt för henne, dvs avguda henne. Att man tänker på henne mer än Allah. T ex. Man glömmer bönen men glömmer inte att ringa henne osv. Så när man älskar sin  mamma då ska man alltid tänka att Allah kommer först vad som än händer kommer han att vara den störste.
Man skall lyssna på sin mamma, men att man göra allt för henne är inte rätt. Alla vi älskar vår mamma och många av oss brukar säga "Jag gör allt för min mamma" men vi ska inte göra allt för henne. Vi  ska göra allt för Allah.
Det finns även stunder då man inte ska lyssna på sin mamma, det är när hon ber dig göra något fel som är otillåtet inom islam. T ex. Ta av sig slöjan och massa annat. Må Allah bevara alla underbara mammor.

Man är ute ur Islam om man tar någon annan före Allah eller sätter någon vid hans sida, så tänk på det för det är viktigt.
// Sara & Alaa

Angående frågor . .

Salamo Alejkom.
Vi vill bara påpeka en liten liten sak. Om ni ställer frågor så skulle det vara jätte bra om ni skriver er mail så vi kan mejla er svaren inshAllah!

-- > Nu tänker vi skriva ner lite saker vi tycker är jätte jobbigt. Nu för tiden så är det många som lägger sig i saker de inte har med att göra och det leder till diskussioner eller tjafs och bråk.. Varför inte låta människor skriva som det vill. Varför inte bara ge ett råd och sedan lämna allt mellan dem o Allah. Glöm inte att Allah gav oss detta liv och endast han kan avsluta det , det är han som straffar oss ingen annan. Så när någon gör något fel så är vi skyldiga att ge ett råd, om personen inte håller med då lämnar vi den ifred och sen är det upp till personen.

Här har ni en hadith som tjejerna har läst och diskuterat, ni får gärna ta del av den.

Hadith är det profeten Muhammad saws har berättat/sagt det kan vara han själv som sagt det, eller så är det någon av de som levde i hans tid hört han säga och sedan fört det vidare.

Abu Hurraira berättade att profeten Muhammad saws sade: Att låta bli det som man inte har att göra med är en del av att vara en god muslim (Tirmidih).

//Sara & Alaa

Matbazar . . .

Salamo Alejkom

Idag har vi haft matbazar i moskén, det var tjejgruppen som ordnade det tillsammans de samarbetade riktigt bra och jobbade hårt. Det var sjukt kul, mycket folk och god mat. Nu har vi haft 2 jobbiga dagar men det har varit rikitgt kul samtidigt. Vila ordentligt idag tjejer så ses vi imorgon (Lördagen den 7e januari) för att påbörja veckans lektion.
Bilder . . .
Såhär såg borden ut i början sen blev det ännu mer mat.
Dessa pojkar är helt sjukt duktiga. Dom har hjälpt oss mycket med att lyfta möbler.
Söta små flickor tröttnar man aldrig på.
Alaa med småbarnen.
Kontrollerar kaffet.
Det var mycket jobb där.
Det finns skyltar överallt vart de ska sitta.
Glada Shahad o Marjam.
Två utan kvinnor som lagade god mat.
Someya är bäst på kaffe.
Glaaada alla är.
Alla vill smaka de goda rätterna.
Alaa med bror och kompis.
En glad kassaörska som inte låter någon gå förbi utan att betala.
Såhär såg det ut.
En liten pojke som ville vara med på hemsidan.
Asma och Alaa stöttar varandra.
Några utav Gävles ungdomar.
Här är lapparna vi hängt upp.
En lyckad dag var det!
Tack för allt tjejer. Och ni som inte är med på bilden TACK också :)
Vi fick besök av en underbar familj som bor en bit bort från Gävle, de fick se vår lokal!
// Sara & Alaa

Fredag . .

Salamo Alejkom.

Idag är det fredag vilket betyder att det är fredagsbön. Den härligaste dagen i veckan såklart! Påminnelse försök att undivika musik och lyssna mycket på koran speciellt Surat Al-Kahf. Idag är det även MATBAZAR nere i moskén efter fredagsbönen InshaAllah alla är välkomna för att äta god mat och umgås. Jummah Mubaraka gott folk. Ha en riktigt härlig fredag!
Må gud förlåta alla våra synder och vägleda oss till det rätta, säg Amin!
// Sara & Alaa

Jobbig dag

Salamo Alejkom.

Idag har vi varit i lokalen och fixat allt. Hamdullilah det gick bra men det var även jätte jobbigt vi fick bära på tunga möbler. Men så länge man samarbetar så funkar det! Vi fick även besök av Jalal Belhadj (Ordföranden) och Shejkh Abo Raad (Imamen) de ville sätta sig ner och prata med oss. Dem pratade om det vi håller på med och de sa att de är sjutk imponerade över vårt jobb. Att vi jobbar så mycket utan hjälp av vuxna är sjukt bra. Nu ska vi inte skriva upp allt de sa men vi vill bara säga att dom är sjukt snälla och tacka dom för allt. Tjejerna som var med idag var även hur duktiga som helst kan förstå att ni är tröttna efter en sådan jobbig dag. Vi ses imorgon(Fredag den 6e) 10.50 nere vid vår lokal InshaAllah!
Här kommer massa bilder!
Gjorde i ordning lappar som ska sättas upp.
Jobbade hårt för att får det rent och fint.
.
Det såg hemskt ut där.
Men vi lyckades få det fint i slutändan!
// Sara & Alaa

Om oss . . .

Salamo Alejkom vi tänkte börja berätta om vilka vi är och varför vi började med lektioner, aktiviteter och bloggen.
Anledningen till att vi började med lektioner och aktiviteter var att muslimska tjejerna i Gävle var väldigt splittrade. Vi tyckte att de borde träffas någon dag i veckan för att umgås och även få kunskap, istället för att vara ute och göra annat som leder till fel väg så kan de komma till ett ställe där de får lära sig och ha kul samtidigt. Vi kände att vi hade mycket tid över och ville utnyttja tiden på ett bra sätt genom att göra något som är bra för oss och för andra. Vi ville bilda en grupp som en familj med mycket kärlek och sammarbete för att även ställa upp för Moskén. Oavsett vad vi bor i för samhälle så är vi fortfarande muslimer, det går ej att ändra sin religon för att passa in i ett samhälle. Tillsammans så försöker vi samla ihop så många unga tjejer som möjligt för att stötta varandra och utveckla oss på ett bra sätt. Bloggen är ett sätt för oss att visa andra vad vi sysslar med och hur vi gör. Vi har massa idéer som andra kan ta del av och göra något utav, vi skriver i bloggen och lägger upp bilder för att föräldrarna själva ska kunna gå in på blogggen och se vad tjejerna gör och vad de lär sig. Vilket är jättebra! Vi kommer börja lägga upp hadither och skriva annat så man kan gå in på bloggen och läsa när man är uttråkad. Tanken är också att tjejerna ska ha möjlighet att gå in på bloggen för att kolla senaste nytt, istället för att ringa och fråga.
Vad gör vi på lördagar och söndagar?
Varje lördag klockan 15.00 samlas vi inne i vårat klassrum, Sara välkomnar dem och sedan börjar hon med dagens lektion.
Varje söndag klockan 12.00 fortsätter vi med det vi hållt på med dagen innan. Hittils har Sara berättat om islams/profeternas historia, haft olika övningar, diskussioner om olika ämnen m.m. Nästa helg kommer vi att börja med något nytt. Tjejerna blir uppdelade i 2-3 grupper de väljer ut ett ämne att skriva/diskutera och i slutet ska de redovisa det för varandra. De kommer att få göra en skylt av det med färger och vi kommer att hänga upp dem i vår lokal.
Aktiviteterna ordnar vi under jullov, sportlov, höstlov och påsklov. Men snart kommer vi att ha det öppet vissa dagar så man kan komma kolla på film och göra annat.
Hur började vi med detta?
Sara kontaktade en kvinna vid namnet Halda och bestämde ett kort möte. De pratade och slog ihop deras idéer, bestämde tider för lektioner och när tjejerna väl kommit till lektionen så ställde Alaa upp, det hände helt plötsligt att Sara ville att Alaa hjälper henne och blir en utav "Ledarna". Alhamdullilah det gick bra, det kom fler och fler tjejer för varje dag. Sara säger oftast att Halda är Chefen, för att hon är äldst och vet bäst. Vi ordnar och fixar saker och Halda kontrollerar allt. Vi fick höra att vi fått en stor lokal bara för tjejer och då kollade vi hur det såg ut, väggarna är välidgt färglada och det var fina möbler men det behövde göras fint och det har vi gjort tillsammans. Med Shejkh Abo Raads (Imamen i Gävle moskén) stöd och hjälp så har vi kommit långt med vår dröm som vi hade tillsammans, han frågar oss vad vi be.höver och kommer ibland för att se hur det går för oss. Han säger att han är stolt och tycker vi gör ett bra jobb. Vi vill även tacka Jalal (ordförande i Gävle islamiska center) han har också hjälpt oss en del och gett oss mycket av det vi behövde han säger också att vi gör ett bra jobb och att vi skall fortsätta framåt. Må gud belöna och bevara dem båda. Med tiden så kom tjejerna med en bra idé som vi gick med på. Vi har börjat med ett nytt system, de som inte följer reglerna dvs använder svordomar, skriker, pratar i mun på varandra och kommer försent får en prick. De har sammanlagt 4 prickar fram till konferensen i april. Får man fyra prickar så har man visat att man inte kan följa med. Det som är bra med prickar är att det är inte vi som bestämmer vem som åker med utan det är tjejerna sjävla som avgör genom att sköta sig på ett bra sätt. Reglerna gäller även oss också. Vi vill inte vara så negativa, så i andra sidan så får tjejerna en stjärna för varje bra sak de gör dvs Plockar upp skräp i moskén, pratar vänligt, visar att man lärt sig osv
Hur länge kommer detta att pågå?
Vi kommer att fortsätta med det här fram till sommaren då vi skall ha en stor avslutning i aulan där både muslimer och icke muslimer får komma och kolla på vår föreställning InshAllah!
Alla är välkomna från 10 år och uppåt. Vi finns i Moskéns port vid kafeterian.
Sara är 16 år och bor i Gävle , Alaa är 13 år och bor också i Gävle.
Det som gör att vi kan samarbeta så bra, är att vi vill samma sak och vi har samma tankesätt. Det finns ingen höger eller vänster utan vi kör raka vägen framåt, vi är väldigt bestämda och vet exakt hur vi ska jobba för att få saker o ting som vi vill ha det. Det vi gör nu är tufft. Det finns många äldre kvinnor som inte skulle kunna klara allt detta som vi håller på med just nu. Det vi vill komma fram till är att du kan göra vad som helst och lyckas med det så länge du har vilja. Det handlar inte om ålder det handlar om viljan. Vi har klarat oss utan vuxna och det är det som gör allting så grymt. Vi visar att vi kan ta ansvar själva.
Det var allt, ni får gärna ställa frågor om ni har några funderingar.
// Alaa & Sara


Salamo Alejkom vi tänkte börja berätta om vilka vi är och varför vi började med lektioner, aktiviteter och bloggen.
Anledningen till att vi började med lektioner och aktiviteter var att muslimska tjejerna i Gävle var väldigt splittrade. Vi tyckte att de borde träffas någon dag i veckan för att umgås och även få kunskap, istället för att vara ute och göra annat som leder till fel väg så kan de komma till ett ställe där de får lära sig och ha kul samtidigt. Vi kände att vi hade mycket tid över och ville utnyttja tiden på ett bra sätt genom att göra något som är bra för oss och för andra. Vi ville bilda en grupp som en familj med mycket kärlek och sammarbete för att även ställa upp för Moskén. Oavsett vad vi bor i för samhälle så är vi fortfarande muslimer, det går ej att ändra sin religon för att passa in i ett samhälle. Tillsammans så försöker vi samla ihop så många unga tjejer som möjligt för att stötta varandra och utveckla oss på ett bra sätt. Bloggen är ett sätt för oss att visa andra vad vi sysslar med och hur vi gör. Vi har massa idéer som andra kan ta del av och göra något utav, vi skriver i bloggen och lägger upp bilder för att föräldrarna själva ska kunna gå in på blogggen och se vad tjejerna gör och vad de lär sig. Vilket är jättebra! Vi kommer börja lägga upp hadither och skriva annat så man kan gå in på bloggen och läsa när man är uttråkad. Tanken är också att tjejerna ska ha möjlighet att gå in på bloggen för att kolla senaste nytt, istället för att ringa och fråga.
Vad gör vi på lördagar och söndagar?
Varje lördag klockan 15.00 samlas vi inne i vårat klassrum, Sara välkomnar dem och sedan börjar hon med dagens lektion.
Varje söndag klockan 12.00 fortsätter vi med det vi hållt på med dagen innan. Hittils har Sara berättat om islams/profeternas historia, haft olika övningar, diskussioner om olika ämnen m.m. Nästa helg kommer vi att börja med något nytt. Tjejerna blir uppdelade i 2-3 grupper de väljer ut ett ämne att skriva/diskutera och i slutet ska de redovisa det för varandra. De kommer att få göra en skylt av det med färger och vi kommer att hänga upp dem i vår lokal.
Aktiviteterna ordnar vi under jullov, sportlov, höstlov och påsklov. Men snart kommer vi att ha det öppet vissa dagar så man kan komma kolla på film och göra annat.
Hur började vi med detta?
Sara kontaktade en kvinna vid namnet Halda och bestämde ett kort möte. De pratade och slog ihop deras idéer, bestämde tider för lektioner och när tjejerna väl kommit till lektionen så ställde Alaa upp, det hände helt plötsligt att Sara ville att Alaa hjälper henne och blir en utav "Ledarna". Alhamdullilah det gick bra, det kom fler och fler tjejer för varje dag. Sara säger oftast att Halda är Chefen, för att hon är äldst och vet bäst. Vi ordnar och fixar saker och Halda kontrollerar allt. Vi fick höra att vi fått en stor lokal bara för tjejer och då kollade vi hur det såg ut, väggarna är välidgt färglada och det var fina möbler men det behövde göras fint och det har vi gjort tillsammans. Med Shejkh Abo Raads (Imamen i Gävle moskén) stöd och hjälp så har vi kommit långt med vår dröm som vi hade tillsammans, han frågar oss vad vi be.höver och kommer ibland för att se hur det går för oss. Han säger att han är stolt och tycker vi gör ett bra jobb. Vi vill även tacka Jalal (ordförande i Gävle islamiska center) han har också hjälpt oss en del och gett oss mycket av det vi behövde han säger också att vi gör ett bra jobb och att vi skall fortsätta framåt. Må gud belöna och bevara dem båda. Med tiden så kom tjejerna med en bra idé som vi gick med på. Vi har börjat med ett nytt system, de som inte följer reglerna dvs använder svordomar, skriker, pratar i mun på varandra och kommer försent får en prick. De har sammanlagt 4 prickar fram till konferensen i april. Får man fyra prickar så har man visat att man inte kan följa med. Det som är bra med prickar är att det är inte vi som bestämmer vem som åker med utan det är tjejerna sjävla som avgör genom att sköta sig på ett bra sätt. Reglerna gäller även oss också. Vi vill inte vara så negativa, så i andra sidan så får tjejerna en stjärna för varje bra sak de gör dvs Plockar upp skräp i moskén, pratar vänligt, visar att man lärt sig osv
Hur länge kommer detta att pågå?
Vi kommer att fortsätta med det här fram till sommaren då vi skall ha en stor avslutning i aulan där både muslimer och icke muslimer får komma och kolla på vår föreställning InshAllah!
Alla är välkomna från 10 år och uppåt. Vi finns i Moskéns port vid kafeterian.
Sara är 16 år och bor i Gävle , Alaa är 13 år och bor också i Gävle.
Det som gör att vi kan samarbeta så bra, är att vi vill samma sak och vi har samma tankesätt. Det finns ingen höger eller vänster utan vi kör raka vägen framåt, vi är väldigt bestämda och vet exakt hur vi ska jobba för att få saker o ting som vi vill ha det. Det vi gör nu är tufft. Det finns många äldre kvinnor som inte skulle kunna klara allt detta som vi håller på med just nu. Det vi vill komma fram till är att du kan göra vad som helst och lyckas med det så länge du har vilja. Det handlar inte om ålder det handlar om viljan. Vi har klarat oss utan vuxna och det är det som gör allting så grymt. Vi visar att vi kan ta ansvar själva.
Det var allt, ni får gärna ställa frågor om ni har några funderingar.
// Alaa & Sara

MATBAZAR

Hej! Vi vill välkomna alla till vår matbazar fredagen den 6e januari klockan 13.30 fullpackat med god mat och fika. 45kr portion inklusive dricka. Vi kommer även att ha fika. Kakor för 5 kr och kaffe/te för 5kr. Det kommer att vara nere i mosken. Det ligger nära polhemskolan.

Sanna ord. . .

Nu tänkte vi lägga upp något som har stor roll bland många muslimer, så ta del av denna. Den är skriven av Ali Al-Ganas(Shejkh Abo Raads bror).

Vem säger att söner/dottrar till Sheiokh/lärda måste också vara som sin far, som är Sheikh/lärd? Folk är olika..Och nej det är inte fult/haram att inte bli Sheikh/lärd så som pappan är..Kunskapen är en gåva, som Allah skänker till dem Han vill..Och alla kan inte bli lärda..Och det krävs inte att vara en lärd för att träda in i Paradiset..Paradiset kräver goda handlingar med rätt avsikt..Jag skriver detta, för att man hör vissa personer säga, titta han/hon dem är inte som sin far/mor..Föräldrar ska lära sina barn det goda, sedan när sonen/dottern blir äldre, så är det upp till dem själva att välja..Så man ska inte anklaga föräldrar eller tala illa om om dem, bara för att deras son/dotter inte är rättfärdiga..Och som alla vet, så är det Allah Subhanahu Wa Taala som vägleder..

Ha en bra kväll!
// Sara & Alaa

Nu tänkte . . .

Salamo Alejkom.

Nu tänkte vi lägga upp ett klipp som handlar om kvinnas klädsel, det är på svenska så vi hoppas att många tar del av den. Ha en bra dag!
// Sara & Alaa

Köket . . .

Salamo Alejkom.

Nu har vi äntligen ordnat köket det är jättefint, en sak som vi inte är helt färdiga med är dukarna vi har hängt som ser ut som gardiner. Vi kommer att byta ut dem till något annat i samma färger som mattan. Och vi kommer att lägga upp fler bilder senare på vår hylla som vi har i köket. InshaAllah!
// Sara & Alaa

Duktiga tjejer . . .

Tjejerna skriver ner.
Marjam läste upp för oss profeten Muhammad saws namn, hon kunde den utantill, det kunde Somaya också. Men vi har ingen bild just nu, MashAllah! De hade skrivit ner mycket om islams och profeternas historia. Duktiga var allesammans jag är riktigt stolt över tjejerna de har visat att de lärt sig mycket. Må gud belöna er :)


// Sara & Alaa

Innan filmen . . .

Snart ska vi kolla på film. Innan det så satt vi samlade tillsammans och pratade, det var en kort lektion. Det är en underbar stämning här i lokalen som sagt så ska tjejerna övernatta här ikväll. Det är ganska sent men tjejerna är fortfarande pigga och orkar vara vaken natten lång. Nu lägger jag upp några bilder. Ha en bra kväll gott folk!
Tjejerna samlade och pratar.
En upptagen ledare.
Så ser det ut just nu.
// Sara

Just nu . . .

Salamo Alejkom.

Just nu är vi i Moskén. Tjejerna är här för att övernatta och umgås, det är ganska stökigt men hamdullilah det går bra och de sköter sig. De började med att skriva Profeten Muhammad saws namn och 5 saker inom islams/profeternas historia. Jag blev imponerad över hur mycket de skrev MashAllah. Snart ska vi kolla på film tillsammans. Här kommer lite bilder från gårdagen när tjejerna fixade och gjorde fint i vårat kök. Det är bara bilder hur köket såg ut innan och snart kommer vi att ladda upp bilder på hur fint det är nu :) InshaAllah.
Det var även småpojkar som hjälpte till med att bära in möblerna, Må Allah belöna dem.
Vår nya kylskåp + frys.
Vår nya spis, ugn och mickro.
Tjejerna jobbar hårt :)
Nya speglar som finns på väggen nu.
Sara och Khadija fixar speglarna.
// Sara & Alaa

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu