Imorgon

Salamo Alejkom.

Imorgon (torsdag) kommer vi att träffas nere i lokalen 17.00 det är jättebra ifall alla kan sova över så att man är där redan på fredag! Ni som inte sover över ska vara i mosken klockan nio på morgonen. Vi har mycket att göra imorgon men det kommer att gå bra och snabbt om alla gör det dem ska och inte håller på med annat. Vi ses imorgon inshAllah!
// Sara & Alaa

Koran

Salamo Alejkom.

Njut av dessa . . .
// Sara & Alaa

Såhär blir det

Salamo Alejkom.
 
Hoppas ni har haft det bra och känner er taggade inför temahelgen. På onsdag ses vi i moskén 11.30 för att städa och sedan när klockan är 14.30 går alla hem. På torsdag ses vi 17.00 för att städa hela natten och sedan kolla på film och sova. Det är bra om alla försöker sova över på torsdag så att ni är där redan innan fredagen. Så slipper man komma försent.
Nu är det 3 dagar kvar bara så det blir mycket jobb och stress. Men vi ser fram emot detta och hoppas på de bästa InshAllah..
 
 
 
 
// Sara & Alaa
 
 
 
 
 
Ha en bra dag! =)
 

Mycket att göra denna vecka

Denna vecka kommer vi att ha mycket att göra. Vi har haft en massa möten med politer och andra. Men allt kommer att gå bra Inshallah. Vi hoppas på en lyckad temahelg.
// Alaa & Sara

Så ser veckan ut

Salamo Alejkom.

GLÖM INTE! Nu på onsdag klockan 11.30 och torsdag 17.00 ska vi ses i moskén nere i vår lokal inshAllah. Ni som ska sova över, glöm inte att ta med sovunderlag/sovsäck och något att äta! Det blir kul inshAllah :)

Förra veckans lektioner

Salamo Alejkom.

Vi vill börja med att be om ursäkt för att vi inte har bloggat så mycket under sista tiden. Men som sagt så har vi fullt upp det är bara en vecka kvar till temahelgen så vi är väldigt upptagna. Alhamdullilah så har vi fått tid nu och ska blogga så mycket som det bara går InshAllah.
Förra veckan fick tjejerna fortsätta med ämnet "Muslim" , de fick svara på olika frågor med i grupp. Vi gjorde inte så mycket det var mest frågor och svar. MashAllah de har varit jätteduktiga och skrivit mycket. Under lördagen var vi på brynjan (en fritidsgård i Gävle). Det var bara tjejer där vi spelade biljard, kollade på film, fikade och pratade. Vi tyckte att det var bra och de skulle va roligt att göra om det.
Under denna vecka har vi haft möten och vi har hunnit gå igenom domedagens tecken.
Bilder från småtjejernas lektioner, de brukar lära sig koran och arabiska bokstäver.
'
Här kommer blider från våra lektioner som vi har för de äldre tjejerna.
Under helgerna fick vi besök av Nadia (Saras systers dotter)
Här skriver tjejerna ner domedagens tecken.
Khadra och Amina ville hjälpa Sara, så de fick skriva på tavlan.
Det var allt vi gjort .. Ha en bra dag
// Sara & Alaa


En vecka kvar !

Salamo Aleykom!


Nu är det bara en vecka kvar tills temahelgen. Tjejerna har verkligen jobbat hårt Mashalla! Imorgon ska vi träffas efter Dhur inshalla. Den här veckan blir det mycket att göra. Allt kommer att gå bra inshalla.  

Vi kommer att ladda upp bilderna från förra veckan senare inshAllah .

// Alaa & Sara


Svar på fråga

Salamo Alejkom.

Vi får fråga på fråga hela tiden, de helt okej att fråga men jag skulle rekomendera att ni frågar på fb på evenemanget som vi har skapat eller kontaktar Sara, eftersom det blir jobbigt att göra inlägg efter varje fråga. Då menar vi bara frågor angående temahelgen =)
Men föreläsningarna kommer att vara på svenska inshAllah, men däremot kommer Shejkh Abo Raads föreläsningar vara på svenska men de kommer att tolkas också :)
Barak Allaho fekom

Svar på fråga

Salamo Alejkom.

Ännu en fråga och här är svaret :) vill även tacka dig för din fråga syster och för att du läser vår blogg.
Fråga:
Riham om Angående frågan:
Salam Waaleykoum kära syster, vill ställe en fråga angående tema dagen inshallah. Är det så att någon kan möta upp mig vid tågstationen ifall det är så att jag kommer inshallah.


Svar: Ja vi kan möta upp dig det ligger nära men om du känner att du kommer gå vilse så hör av dig till Sara Alduhan 0739592706 =)
// Sara & Alaa

Mycket tjat om . . .

Salamo Alejkom.


"Läs i din Heres namn, som skapat, som skapat människan av stelnat blod! Läs! Ty din Herre är deb frikostigaste. Som undervisat med pennan. (Som) undervisat människan vad hon inte visste."
Just nu sitter jag och tänker igen, så dags att rensa huvudet ännu en gång :)
...
Mycket tjat om vad folk tycker säger och även hur de tänker. Det är något många klagar på, många tar illa upp och gör stora saker av det. Men den som dömde dig precis, känner du honom/henne?
svaret är nej. Så varför skall man ta åt sig när någon man inte känner dömmer en? Det är inte värt. Du skall inte lägga ner din tid på folk du inte känner, tänk på rätt sätt.. De känner dig inte och du känner dem inte heller. Glöm inte att vii människor dömmer folk vi inte känner beroende på hur de ser ut, sättet de går på eller sättet de pratar på. Alla människor dömmer varandra speciellt när de inte känner varandra. Så ta det bara lugnt och låtsas som ingenting. Men skulle däremot någon du känner dömma dig, visst du får bli sur du får ta illa upp. Du har rätt till att bli riktigt förbannad. Det är värre när någon du känner dömmer dig, vet du varför? Jo för den personen känner dig och har sett vilken underbar person du är, den personen har mycket gott att säga om dig men helt plötsligt bestämmer den sig för att säga något illa om dig.. Då kan du tänka , varför och hur kunde den göra så mot mig.. Så tänk på det! Man skall inte lägga ner sin tid på onödiga saker. Var dig själv , lita på dig själv och gör som du vill. Tänk inte på vad folk tycker och tänker för då kommer du inte att må bra, om du bry dig om vad folk tycker och tänker då är det som om de styr ditt liv. Att du ger dem uppmärksamhet och så snabbt de säger något skall du ändra på det bara för att de skall tycka om dig!
Ibland när man sätter sig ner och tänker på andra unga tjejer som mår dåligt, för att de inte får kärlek, uppmärksamhet och närhet av någon då önskar man bara att man kunde krama om dem alla och sträcka fram handen säga: Du är unik och jag finns här för dig kära syster. Men tyvärr vet inte  vi alla vart dessa stackars människor finns. Det är synd att ingen lägger märke till dem. Ett leende är inte allt, det finns mycket som kan döljas bakom ett vackert leende. Det finns människor som är i behov av någon som bryr sig om dem och tar hand om dem. Det är synd att ingen bryr sig om dem. Hur sorgligt är inte det? Tänker ni inte på hur illa det kan vara för andra.. Jag brukar alltid tänka på dem jag vill verkligen finnas där för de som behöver hjälp. Jag har en dröm, den drömmen är att öppna ett stort hem för alla förlädrarlösa barn , alla ledsna barn, alla borglömda barn. Barn utan mat och pengar de lever bara på sin tro. Det hemmet kommer att hjälpa dem de kommer att få all kärlek all uppmärksamhet och mycket mer. Det är min stora dröm och den ska jag att uppfylla inshAllah ! :)
...
Alla vi måste leva vårt eget liv för vi kommer även att dö vår egen död.

Kolla på bilden, man får rysningar av att se sånt!
Ha en bra dag!
// Sara

Angående frågan

Salamo Alejkom.

Vi fick en fråga igår som kommer att besvaras nu inshAllah. Innan jag svarar på din fråga vill jag tacka dig för den och tacka dig även för att du kollar vår blogg! :)

Fråga:

Mona om Temahelg:
Kommer tjejerna och killarna sitta i samma sal när det är föreläsning? :)
IP: 85.226.251.1012 Februari, 20:26


Svar: Ja det finns möjlighet att sitta i samma sal, men det får man välja själv man kan få sitta enskilt om man inte vill vara i samma sal inshAllah :)


//Sara & AlaaLördag & Söndag

Salamo Alejkom.

Nu var det ett tag sen vi bloggade, men hoppas alla har haft det bra under tiden. Vi har hunnit med mycket och vi har till och med ordnat en temahelg tillsammans.
Lördag vi hade möte med vår ordförande för att prata om temahelgen och hur vi skall göra. Det gick superbra! Efteråt hade vi varit nere i  vår lokal och städat det blev fint och rent. Sen så satte sig tjejerna tillsammans i rummet för att repetera det dem har lärt sig. Det var en lång och bra dag!
.
Söndag idag hade vi en helt vanlig lektion men vi fick börja lite senare för att vi var uppe i kontoret och kopierade ut lite saker. Vi har äntligen börjat med ämnet "Muslim" det har gått bra hittils och jag har sett att många har kommit igång. Detta ämne kommer vi att hålla på med under en hel månad. Jag ordnade ett häfte till varje grupp där finns det "fakta" och i sista sidan står det instruktioner om vad de ska göra och det finns olika uppgifter de får välja 3 uppgifter att skriva och berätta om. Vi kommer att ha massa diskussioner också. Efter dagens lektion gick vi upp för att ha möte med ordföranden vi gick igenom allt nu är allting ordnat det är bara att vänta och längta till sportlovet! :)
.
GLÖM INTE idag klockan 19.00 budskapet.tv Bilal Borchali kommer hålla föreläsning om hjärtat!!
.
Här kommer lite bilder på småtjejerna som brukar ha andra lektioner!
.
I klassrummet de går igenom arabiska alfabeter
.
Två av flickorna.
Här är bilder från lördagen & söndagen.
Sådär såg häfterna ut som tjejerna fick idag!
Ikraam & Reem diskuterar.
Amina , Imen & Fatima jobbar på
Vi fick besök av Hamdi & Lina som ville filma oss :)

Tack för ännu en bra helg vi hann göra mycket och vi ses nästa vecka inshAllah ha det bra!
.
Sara & Alaa

Temahelg

Missa inte denna temahelg !!

den 2 mars 2012 kl. 14:00 till den 4 mars 2012 kl. 17:00
 • ¨
  MER INFO ANGÅENDE TEMAHELGEN!!
  Temahelg ämnet "Vägen till paradiet"
  Det kommer att pågå under 3 dagar med massor av föreläsningar, frågepanel och koranläsningar. Övernattning sker i moskén för både bröder och systrar.

  Föreläsare: Bilal Borchal (Sms Bial)
  Shejkh Abo Raad med översättning
  Bilal Mizher

  Vi bjuder på frukt under föreläsningarna och frukosten kommer vi också att bjuda på. Mat finns att köpa alla tre dagarna. Det kommer även att vara matbazar under fredagen. I matbazaren finns det bland annat:

  --> Henna målning
  --> Olika kurturella maträtter
  --> Fika med kaffe och te

  Under föreläsningar finns det även möjlighet att lämna barnen hos några systrar som passar dem.

  --> De får leka olika lekar.
  --> Rita och måla.
  --> Kolla på barnfilmer.
  --> Frukt och lite godis får de också.

  Varmt välkomna allesamman • // Alaa & Sara

  Avslutning

  Här kommer några bilder från killarnas avslutning. Mashalla en grupp killar som träffas i Al - rashideen moské i Gävle för att läsa koran tillsammans och resultatet var mashalla jätte bra. De läste från juz ul amma några läste långa surah och några korta. Det var även en liten flicka med namnet Selma med. Mashalla en ung flicka vid 5 - 6 åldern som läser långa surah ( kapitel från koranen ) !!!


  // Sara & Alaa

  Läxhjälp !

  idag läste vi quran på lektionen och senare så var några från gruppen på abu Talhas föreläsning. Från och med denna vecka  finns det möjlighet att komma på  läxhjälp  från 9 - 11 år. Det kommer att vara varje tisdag och tordag 16.00 - 17:00 i Al - rashideen moskén.


  LÖRDAG

  Salamo Alejkom.


  Nu var det längesen vi bloggade. Förra veckan hade vi fullt upp så vi kunde tyvärr inte blogga. Men hoppas alla har haft det bra. På lördag börjar vi med något nytt. Vi kommer ha ett och samma ämne under en hel månad. Ämnet är "Muslim" och kommer att vara jätte viktigt så det gäller att komma till lektionerna utan att missa något. Det är enskilt arbete men vi kommer att ha diskussioner och massa annat. Vi ser fram emot det!
  Lördagar kl. 15.00
  Söndagar kl. 12.00

  Ha en bra dag och vi ses på fredag inshAllah! :)  RSS 2.0
  Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
  Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu